fbpx
VZDELÁVANIE REGISTRUJTE SA NA KURZ VIAC INFO
CESTA KLIENTA VO FYZIO KLINIK
December 21, 2023 / Blog / Zdravie
December 21, 2023 / Blog / Zdravie

CESTA KLIENTA VO FYZIO KLINIK

Vitajte na ceste za vašim zdravím.

Chcete sa zbaviť bolesti? Zotaviť po úraze či operácii? Zmeniť váš životný štýl? Zlepšiť športový výkon?

Vieme vám pomôcť. Vitajte na ceste za vašim zdravím, za vašim lepším ja.

Nechceme klienta liečiť, chceme ho vyliečiť, a preto rozmýšľame v súvislostiach a hľadáme podstatu problému. Spoznajte 360° starostlivosť o vaše zdravie.


1. Začiatok cesty v medicínskom centre FYZIO KLINIK

FYZIO KLINIK sa nachádza pri výpadovke z Bratislavy smerom na Prístavný most na ulici Mlynské nivy 61/A. Zaparkovať môžete priamo pred budovou, kde máme parkovacie miesta vyhradené pre klientov. Pri príchode vás uvíta príjemný personál a naša recepčná vám dá vypísať krátky dotazník. Hneď ako dotazník vypíšete, príde si pre vás príslušný terapeut, s ktorým absolvujete terapiu.

 

2. Úvodný rozhovor s fyzioterapeutom alebo doktorom

Každý zdravotný problém začíname u nás riešiť komplexným vyšetrením. To zahŕňa detailný rozhovor s terapeutom/doktorom, v ktorom sa vás pýta na rôzne okolnosti súvisiace s vašim stavom, prekonané zranenia a operácie. Prípadne nejaké vážnejšie ochorenia a diagnózy, ochorenia rodinných príslušníkov, zamestnanie, lieky, alergie a u žien gynekologické problémy. Terapeut/doktor potrebuje dokonale vedieť všetky súvislosti s daným stavom aby vedel presne a jasne určiť diagnózu a následnú terapiu.

 

3. Komplexné objektívne vyšetrenie

Po odobratí anamnézy, nasleduje objektívne vyšetrenie, pri ktorom si terapeut/doktor nepozrie len lokalitu, ktorá vás trápi, ale váš celý pohybový aparát. Fyzioterapeut klienta vyšetruje v sede, v ľahu a chôdzi, všíma si najmenšie detaily a porovnáva jednotlivé strany. Pokiaľ si niečím nie je istý, pozve na vyšetrenie aj iných odborníkov aby s ním prekonzultovali stav pacienta. Prosíme, berte na vedomie, že táto časť vyšetrenia prebieha v spodnom prádle.

 

4. Doplnkové vyšetrenie a prípadná konzultácia s členmi tímu

Ak z vyšetrenia vyplývajú nezrovnalosti, terapeut/doktor konzultuje klientov stav s iným odborníkmi v rámci kliniky, teda niekedy sa ortopedického vyšetrenia zúčastní fyzioterapeut a naopak fyzioterapeut si pozve doktora, iného fyzioterapeuta či trénera. Zároveň je u nás možné absolvovať aj doplnkové vyšetrenia, ako je detailná diagnostika chodidla, videoanalýza pohybu, vyšetrenie prístrojom ERI, ultrazvukové vyšetrenie či testovanie prostredníctvom Redcordu®. Vyšetrenie trvá približne 60 minút a s doplnkovým vyšetrením je niekedy potrebných ďalších 60 minút. V prípade potreby terapeut/doktor pacienta pošle na RTG alebo magnetickú rezonanciu. Po odobratí anamnézy, objektívnom odbornom vyšetrení a prípadnom doplnkovom vyšetrení má terapeut jasnú predstavu o diagnóze klienta a následnej terapii.

 

5. Vysvetlenie stavu klientovi

Posledná fáza vyšetrenia je podrobné vysvetlenie vášho aktuálneho stavu. Záleží nám na tom, aby ste rozumeli čo vám je. Prečo máte bolesti, odkiaľ bolesť pramení a hlavne, prečo terapeut zvolil danú liečbu. Terapeut/doktor využíva rôzne pomôcky ako sú modely kĺbov či chrbtice, zobrazovaciu techniku či moderné digitálne programy. Tu vzniká aj priestor pre vaše otázky, ktoré vám terapeut/doktor rád zodpovedá.

 

6. Odporúčania liečby

Nakoniec vám navrhneme rehabilitačný plán, predstavíme jednotlivé postupy liečby, ich výhody a možnosti. Taktiež vás oboznámime s predpokladaným časovým plánom a finančným zaťažením. Spoznáte náš BONUSOVÝ SYSTÉM, ktorý ponúka našim klientom výhody a zľavy.

 

7. Možnosti liečby

Intenzívna forma liečby je veľmi individuálna forma. Je veľmi závislá aj od spolupráce samotného pacienta. Pacient navštevuje terapeuta maximálne 3x do týždňa, minimálne však 2x do týždňa. Absolvuje všetky súvisiace doplnkové vyšetrenia aby liečba bola čo najefektívnejšia a tým pádom aj kratšia. Dĺžka liečby závisí od stavu pacienta, výberu liečby a vzájomnej spolupráce terapeuta a klienta. Táto forma je finančne náročnejšia, ale na druhej strane efektívna a rýchla. Pri intenzívnej forme pacient nepotrebuje cvičiť doma, preto terapeut ani cviky na doma nezahŕňa do terapie. Terapeut vyberá takú liečbu, ktorú vie absolvovať len pod jeho dohľadom na klinike.

Extenzívna forma liečby je taktiež individuálna forma, ale nemej častá. Pacient navštevuje kliniku maximálne 2x do týždňa ale optimálne 1x do týždňa. Terapeut pracuje hlavne na tom, aby pacient správne cvičil doma. Vypracuje mu cviky, ktoré pacient robí sám a časť terapie sa venuje aj korekcii týchto cvikov. Želaný efekt terapie sa dostaví neskôr, ale finančne je liečba oveľa menej náročná. Výber terapie samozrejme terapeut konzultuje s pacientom. Niekedy z intenzívnej formy vyplynie extenzívna forma liečby, takzvaná „udržiavacia forma“, kedy už pacient nemá problém, ale chce zostať po dohľadom odborníka.

 

8. Výsledky liečby

Po absolvovaní vybranej liečby odchádzate z FYZIO KLINIK bez bolesti, so správnymi pohybovými stereotypmi, so správnym zapájaním svalov pri akomkoľvek športe, ktorý vás baví. Nechceme vás liečiť, chceme vás vyliečiť a preto aj napriek dobrým vzťahom sa s vami radi lúčime.

Zaujíma vás:

  • Čo znamená fyzioterapia u nás vo FYZIO KLINIK?
  • Ako má fungovať synergia medzi klientom a fyzioterapeutom?
  • Ako funguje synergia FYZIO KLINIK tímu?
  • Čo vám má terapia priniesť a čo sa deje, ak terapia nezaberá?
  • Aké sú atribúty dobrej terapie?
  • Je dobrý fyzioterapeut ako dobrý šéfkuchár? 😉

Vypočujte si náš FYZIO KLINIK podcast o tom, čo má obsahovať dobrá terapia.

O nás

FYZIO KLINIK je jedinečné zdravotnícke zariadenie na Slovensku, ktoré disponuje viacerými modernými a najefektívnejšími metódami liečby pohybového aparátu.

Už viac ako 12 rokov garantujeme zdravý pohyb a radosť zo života.

Fyzioterapia je z nášho pohľadu komplexná a cielená liečba problému zo všetkých možných odborných uhlov pohľadu. Každý zdravotný problém začíname u nás riešiť komplexným vyšetrením. Na základe správnej diagnostiky nastavíme rehabilitačný plán v rámci ktorého sa môžete u nás stretnúť s viacerými odborníkmi.

FYZIO KLINIK tím tvoria fyzioterapeuti, doktori, tréneri, maséri. Všetci spolupracujú v synergii, aby dosiahli čo najlepšie výsledky v starostlivosti o vaše zdravie.

Fyzioterapie a rehabilitácie, lekárske ambulancie, fyzio fitness centrum, masáže, chiropraxia a ďalšie špeciálne vyšetrenia.

Nájdete u nás aj Spinálne centrum, ktoré slúži na konzervatívnu liečbu chrbtice. Ide o cvičenie na špeciálnych strojoch, ktoré v rámci Slovenska a Česka nájdete len vo FYZIO KLINIK.

PÁČIL SA VÁM ČLÁNOK?

ZDIEĽAJTE HO S VAŠIMI ZNÁMYMI

Sledujte, čo sa deje
u nás na klinike…